Belys träd med hjälp av trädgårdsmarkfläckar. Här är vad du behöver veta:

Infällda markfläckar ger din trädgård ett lyxigt utseende. Ställ ut vissa föremål så att de också kan ses på kvällen. Inte bara föremål utan även träd kan framhävas med hjälp av en trädgårdsmarkpunkt. På så sätt ger du din trädgård en exklusiv tjusning.

I den här bloggen har vi ett antal tips till dig, så att du vet vilka lampor som finns och vad du kan vara uppmärksam på. Och vi kommer att berätta ett antal viktiga saker du bör veta om spotlights i trädgården.

lysa upp träd med markfläckar
SKILLNADEN MELLAN EN TRÄDGÅRDSPLATS OCH EN MARKPLATS
Markfläckar och trädgårdsfläckar skiljer sig från varandra på ett antal sätt. En trädgårdsspot är i allmänhet lätt att installera. Ett annat namn för trädgårdsfläck är prikspot. Vanligtvis är dessa nästan alltid placerade ovanför marken. Eftersom dessa trädgårdsfläckar är justerbara kan du placera dem nästan var som helst i trädgården för att framhäva precis det du vill ha.

En infälld markspot ger en lyxig look till din trädgård eftersom de ofta har en rostfri täckning. Utmärkande för dessa fläckar är att de är helt placerade i marken. Med en markpunkt är det viktigt att du funderar noga på vad du vill belysa. Du kan inte längre justera fläckarna när de väl är i marken. Det finns justerbara trädgårdsplatser, men de blir lite dyrare och har begränsade alternativ.

VILKEN LED-SPOT BEHÖVER JAG FÖR ATT TÄNDA UPP ETT TRÄD?
Antalet lumen anges på varje LED-spot samt ljusfärg och watt. Antalet lumen anger hur mycket ljus en lampa ger. Watttalet ger en rimlig indikation på ljusintensiteten, men antalet lumen är ledande. Dessutom har du även den ljusa färgen, som visas i Kelvin. Ju lägre siffra, desto varmare eller gulare är ljuset. Lampor med 2700 Kelvin är de mest populära. De ger varmt och stämningsfullt ljus.

MARKPLATS ELLER TRÄDGÅRDSPLATS?
I princip spelar det ingen roll om du använder en trädgårdsspotlight eller en markspotlight för att belysa träd. Trädgårdsspotten är enklare att installera i praktiken, men om du vill ha en lyxig look är en markspot den idealiska lösningen.

Infällda markfläckar ger din trädgård ett lyxigt utseende. Ställ ut vissa föremål så att de också kan ses på kvällen. Inte bara föremål utan även träd kan framhävas med hjälp av en trädgårdsmarkpunkt. På så sätt ger du din trädgård en exklusiv tjusning. I den här bloggen har vi ett antal tips till dig, så…

Leave a Reply

Your email address will not be published.